Om mig!

Hej!

Jag heter Sofia, är 23 år gammal och bor i Linköping med min katt.

 Mitt liv präglas till viss del av mitt lätta överintresse av 1300-talet, och framförallt det dåvarande klädesskicket. Detta yttrar sig i att jag framför allt redovisar färdiga plagg här då och då. Jag är en fullskalig amatör med mycket trial and error både bakom och framför mig, och tveksamma betyg ifrån grundskolans syslöjdslektioner(men med en hel del jävlar anamma och ett par skopor passion).

Mitt intresse för medeltidandet måste fötts redan då jag i barnsår fick titta på filmatiseringen av Ronja Rövaredotter, och fortsatte fascinera mig. Hobbyn kom jag dock in i först 2009 då jag och ett par vänner bestämde oss för att åka till Medeltidsveckan. Det startade med maskinsömnad och bomullslakan, och är nu handsömnad och försök till att kika på fynd, det allra mesta sytt i ylle och linne.

 Såklart är jag alltid intresserad av att komma i kontakt med andra med samma intressen som jag(även om jag kan vara lite blyg och skygg) så var inte rädd, det är jag för oss båda :) Vill du ha kontakt med mig är det lättast att antingen kommentera här på bloggen, eller slänga iväg ett mejl till broback.sofia@gmail.com!

Vill du ha hjälp eller hitta fler medeltidare att prata med, gå gärna med i gruppen Vi som syr medeltidskläder på facebook, där administrerar jag tillsammans med en go grupp andra.

Men allra mest gillar jag att dricka kaffe. Kramåhej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar